Informasjon til foreldre
Å være foreldre kan være utfordrende. Å være foreldre til et barn som har opplevd overgrep kan være mer utfordrende.
Spørsmål som dette dukker ofte opp:
- Hvorfor så vi ikke?
- Hvorfor fortalte ikke mitt barn noe?
- Hvordan kan jeg best støtte mitt barn framover?
Aktuelle spørsmål kan også handle om hvilken hjelp som er tilgjengelig og hva som skjer ved anmeldelse. Noen ganger kan det være vanskelig å ta disse spørsmålene opp med kjente. På senteret vet vi mye om barn som har opplevd overgrep. Ta gjerne kontakt med oss.
Senteret tilbyr samtaler og kurs for foresatte til barn og ungdommer som har opplevd overgrep.
Informasjon til partnere
SMISO Telemark tilbyr samtaler, enten individuelt eller sammen med din partner. Vi har også et rikholdig bibliotek hvor du kan låne litteratur. Din bruk av senteret er ikke avhengig av at din partner også går hos oss.
Ingen som har opplevd seksuelle overgrep er like, heller ikke deres partnere. Noen har nylig fått vite om hva partner har opplevd, andre har vært kjent med dette i mange år. Det å ha en partner som har opplevd overgrep kan for mange by på utfordringer i enkelte situasjoner eller faser i livet.
Noen vanlige seinvirkninger av overgrep som påvirker parforholdet kan være utfordringer i forhold til nærhet og distanse både fysisk og psykisk, det å stole på sin partner, seksuelle utfordringer, skyld og skamfølelse for det som har skjedd. Behovet for kontroll kan være viktig for den som har opplevd seksuelle overgrep. Det kan være kontroll av det som skjer rundt en, og kontroll over de som står rundt en.
Som partner kan det være vanskelig å vite hvordan man kan støtte den utsatte på best mulig måte, og ofte kan en også føle på mye ansvar, og finne det vanskelig å prioritere seg selv.
Ring oss eller send en mail om du trenger noen å snakke med